Новації | аналізатор

Смакові відчуття, які передає шоколад, тісно пов’язані з матеріалознавством — шоколад є складним композиційним матеріалом. Розмір частинок шоколаду впливає на якість та смакові властивості.   Вимірювальне обладнання Bettersize Instruments забезпечує високоточне дослідження розміру частинок для контролю параметрів виробництва та виготовлення якісного шоколаду.

Розмір частинок

Текстурна складова шоколаду впливає на смакові якості: споживачі віддають перевагу гладкому і однорідному шоколаду на противагу «зернистому». Численні дослідження, які проводилися багатьма виробниками шоколаду протягом десятиліть, дозволили встановити, що тверді частинки какао, цукру і сухого молока створюють у роті шорсткі відчуття при розмірах частинок понад 30 мкм. Щоб уникнути даного відчуття при виробництві шоколаду використовують процеси розмелювання частинок до більш дрібного розміру. А для підтримки правильної консистенції, необхідно додавати більше дорогого какао-масла. Процеси розмелювання покращують смакові якості шоколаду, але є досить вартісними та енергомісткими, тому виробники намагаються їх оптимізувати. Суть цієї оптимізації полягає у регулярних вимірюваннях розміру частинок в процесі розмелювання, для проведення яких все ширше використовуються лазерні дифракційні аналізатори.

Аналіз розміру частинок шоколаду

Компактний лазерний дифракційний аналізатор розміру частинок, найбільш економічний на ринку України, Bettersizer 2600 забезпечує високоточне дослідження найменших частинок шоколаду. Завдяки інноваційній оптичній системі, аналізатор може забезпечити точний результат вимірювання розміру частинок від 0,02 до 2600 мкм. Аналізатор включає всі компоненти, необхідні для підготовки та вимірювання зразків шоколаду.

 В комплектацію включено:

  • Лазерний дифракційний аналізатор розмірів частинок Bettersizer 2600;
  • Модуль для рідинного диспергування зразків малого об’єму в комплекті з модулем управління;
  • Вимірювальна хімічно стійка кювета для модуля рідинного диспергування.

В комплект додаткового приладдя для пробопідготовки та виконання аналізу шоколаду входять:

  • Ультразвуковий диспергатор для попереднього диспергування зразків;
  • Диспенсер для швидкого та точного дозування дисперсанта в препаративну склянку;
  • Диспенсер для дозування дисперсанта у модуль диспергування;
  • Методичні рекомендації з пробопідготовки та проведення аналізу;
  • Постановка методики аналізу (за замовленням).

Завдяки контролю розміру частинок шоколаду під час виробництва забезпечується можливість будь-яких коригувань процесу, що є  необхідним аспектом для виготовлення шоколаду високої якості з меншими затратами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: