Фахівці компанії Foster&Freeman представляють нове дослідження, в якому було проведено оцінку методів фотометричного стерео та візуалізації за допомогою еластомерних датчиків для неруйнівного 3D-аналізу сумнівних документів.

У цьому дослідженні були оцінені методи тривимірної (3D) топографічної візуалізації для дослідження зразків сумнівних документів з метою перевірки автентичності документів, виявлення доказів фальсифікації та виявлення підробок. Для цього дослідники використовували такі прилади: VSC®8000/HS (foster + freeman Ltd, Evesham, UK) для фотометричного стерео та Gel- Sight MobileTM 0.5X device (GelSight, Waltham, MA, USA) для візуалізації за допомогою елестомерних датчиків. 

Фотометричне стерео (PS) це потужний метод безконтактного дослідження документів, який дозволяє виявляти деталі досліджуваних зразків на мікронному рівні. Візуалізація за допомогою еластомерних датчиків (ESI) є контактним методом комплементарним до PS і дає еквівалентні результати.

Обидві методики змогли виявити характерні особливості, які можна було використовувати для визначення напрямку штриха та послідовності нанесення лінії чорнила.

Подальша робота у цьому напрямку буде націлена на повністю кількісне застосування PS у VSC8000/HS, а отже, на підвищення наукової надійності результатів.

Детальніше про дослідження можна прочитати тут

Доказ фальсифікації отриманий за допомогою VSC®8000/HS

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: